Vår, tralala vår!

På tirsdag kom våren. Over natta forsvant det intense gråværet, sola varmet, påskeliljene og krokusene flommet over i bakkene, og den lille lokale flokken med kanadagjess vagget ikke lenger rolig omkring, men hadde begynt sin energiske og høylytte kurtise. Tiden er med andre ord inne for å tenke på planter og sånad.

Engangspotter av avispapir
Dette er vår første vår etter at vi flyttet ut av byen, vi har egen hage, og skal selvfølgelig anlegge en grønsaksåker. I tillegg skal et gammelt ustelt blomsterbed bli omgjort til krydderbed. Som sagt har tiden for å så kommet – dvs. for en del planter som skal forkultiveres inne før de blir plantet ut. I steden for å så i bittesmå potter, flytte over i større potter og så plante ut, fant vi en lur løsning på nettet: Vi sår i engangspotter av avispapir. De er passe små, og samtidig så store at vi ikke trenger å plante om før utplanting, og da kommer det geniale. Vi graver hele potta ned i jorda – avispapiret løser seg opp. Se detaljer her:
http://mamasnook.com/?p=941

IMG_4172IMG_6160IMG_6161

Avispotter brettes, fylles med jord, og første runde med sånad er i boks.

Minidrivhus
Vi ønsker oss et selvfølgelig et stort og frodig drivhus, og det skal selvfølgelig være selvbygget. Men det får nok vente litt. Vi får inntil videre klare oss med å endelig få oss grønsaksåker – samt et minidrivhus. En solfylt lørdag slo vi oss nemlig løs med noe avfallsmateriale og gammel plast brukt til å hindre malingsøl – alt donert av Marièls bestemor, og laget et lite drivhushjørne på verandaen.

I første omgang skal vi sette inn en lagerhylle og bruke det som veksthus for planter som skal ut på åkeren. Etter hvert håper vi det skal bli fylt av noen bugnende tomatplanter.

2015-03-14 13.04.132015-03-14 18.13.012015-03-14 19.25.08

Planlegging, bygging og ferdig produkt. Av tekniske detaljer kan nevnes  at den store plasten kan rulles opp, og at det er åpent til luft øverst og nederst.

One thought on “Vår, tralala vår!

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s